Alles over clickertraining en mijn flatcoated retriever Tom.
Daniëlle » Speeltjes / Spelletjes » Fleece trekspeeltje

Fleece trekspeeltje

Fleece is lekker zacht, sterk, wasbaar en dus bij uitstek geschikt om te gebruiken voor een trekspeeltje.

Ik heb onlangs een workshop hierover gevolgd bij mijn hondenschool en hier onder kun je zien wat ik die avond heb gemaakt. Bij voorbeelden kun je zien wat ik thuis nog meer heb gemaakt en onder technieken kun je leren hoe je zelf aan de slag kunt gaan en net zulke leuke speeltjes kunt maken! 

Hieronder kun je zien wat ik tijdens de workshop heb geleerd/gemaakt:

Fleece riem:

Ik heb drie strengen fleece van zo'n 2 meter lengte gebruikt. Je haalt de drie strengen door de ring van de musketonhaak en daarna ga je vlechten met drie strengen. (Je hebt eigenlijk 6 strengen in je hand en neemt dus elke keer 2 strengen in je hand). Zo'n 30 centimeter voor het einde verdeel je de strengen in tweeën en zet je de ene vast en ga je met de andere 3 strengen vlechten. Als je die afhebt, zet je die vast en ga je de andere 3 strengen vlechten. Aan het einde leg je er een grote knoop in. 

Ronde viervlecht:

Heb de twee lichtblauwe aan de ene kant bij elkaar gehouden en de twee donkerblauwe aan de rechterkant. Zo krijg je dat leuke patroon. Ik heb er een aantal knopen in gedaan omdat hij anders erg lang was en je zo meer grip hebt. Ik heb deze gevlochten aan een musketonhaak zodat ik hem makkelijk mee kan nemen en de knoop daarvlakbij zorgt ervoor dat ik hem goed vastkanhouden. (Zodat Tom geen last heeft van de haak).

Scoubidu met 8 strengen fleece. En het handvat is gemaakt van 2x vlechten met 4 strengen fleece.:

Dit speeltje heb ik gemaakt door 4 verschillende kleuren fleece te gebruiken van zo'n 2 meter lengte, die dubbel te doen door een tijdelijke haak heen, en dan scoubidou met die 8 strengen fleece, halverwege heb ik de 8 strengen verdeeld, zodat ik 2 x 4 verschillende kleuren strengen heb en met die 4 strengen ben ik gaan vlechten (ronde viervlecht). Eerst de ene kant, toen de andere kant, daarna weer samengevoegd en weer scoubidou met 8 strengen en op het laatst een flinke knoop gelegd. 

(Je ziet op de foto dat ik er een klein wit touwtje om heen heb gedaan. Dit is om hem vast te kunnen maken aan een musketon haak aan mijn broek of beloningstasje. Zodat ik hem makkelijk mee kan nemen en op kan bergen.)

En wat Tom ervan vindt... 

 

Hij kon niet wachten tot ik eindelijk klaar was met foto's maken....