Alles over clickertraining en mijn flatcoated retriever Tom.
Daniëlle » Tom » Mijn belevenissen

Maart 2012. Donderdag 29 maart ben ik weer geopereerd. Ik heb gevochten tegen de narcose maar uiteindelijk heb ik me toch gewonnen gegeven. Er is weer een bult weggehaald uit mijn bek (dit keer meer richting mijn neus, buitenste rand van de lip). Nu is het wachten op de uitslag. Hopen dat het goed is! Ben in ieder geval blij dat het ding weg is. Het deed namelijk pijn. De hechtingen die ik nu in mijn bek heb zitten zijn ook wel een beetje raar maar het vrouwtje zegt dat het vanzelf beter wordt.

Hieronder kun je mij zien vlak na de operatie. Vrouwtje heeft een lekker kleedje over mij heen gelegd want ik had het een beetje koud na de operatie. Inmiddels voel ik me al wel weer een stuk beter hoor. Ik heb ook al weer trek!!!

 

 

Februari 2012. Ik ben pas geopereerd en omdat het buiten zo koud is heeft het vrouwtje wat voor me gekocht......

OK ik vind jassen enzo niets... maar het is wel lekker warm!

O ja, ik mag ook nog vertellen dat het vrouwtje heel blij is want de uitslag van het pathologisch onderzoek of zo iets was goed. Ondertussen laat ik me nog lekker verwennen.

Mijn belevenissen

22-10-2011.

Gisteren lekker naar de hei geweest. Heb heel wat andere honden ontmoet. Filmpjes volgen later misschien nog wel.

En mijn vrouwtje heeft een aantal keer 'Tom' geroepen en dan kwam ik heel hard aangerend.

 Hier zie je mijn snelle reactie terwijl ik midden in mijn spel zit met een andere hond. (Ik kijk trouwens ook netjes voor het oversteken :))

 

En hier zie je hoe mijn vrouwtje oefent of ze ook mijn naam kan noemen als ik verder weg sta. Ze is geslaagd :)

 

 

Donderdag 2 juni 2010

Ouder en wijzer...

Gisteren ben ik 3 jaar geworden! En ik leer elke dag nog iets bij... Zo heb ik weer een nieuw kunstje geleerd. Iets wat ik zelf heb ontdekt! Vrouwtje vindt het geloof ik niet zo leuk...maar IK wel! Ik kan nu namelijk het deurtje van de konijnenren openmaken! En dat is niet alles... ik kan namelijk door het deurtje heen! en zo in de konijnenren komen! Daar kan ik dan heerlijk ongestoord (nou ja, voor zover het vrouwtje dat niet verhinderd...) knuffelen met Elmo. EN... er staat een kattenbak in en daar liggen heerlijk kleine zwarte dropjes in. Mmmmm. 

Wat is het leven toch HEERLIJK als je drie jaar bent. Lachen

(Enne geen zorgen over Elmo... ik doe voorzichtig hoor, het enige is dat hij na een knuffelbeurt van mij wat nat en punkig achterblijft Knipogen. En als Elmo niet meer geknuffeld door mij wil worden, wat ik me niet kan voorstellen, kan hij zijn bak in en daar kan ik niet bij.)

Woensdag 3 maart

Dit zijn ze dan!

Eindelijk... een foto van mijn stoere Stoer gympies!

Uhh.. je moet maar niet kijken naar de modder. Ik draag ze namelijk elke keer als ik uitgelaten word, en dan worden ze een beetje smerig. Gelukkig stinken ze niet. Maar ik heb dan ook geen stink/zweetpootjes Knipogen. En als ze te smerig zijn gooi ik ze gewoon in de wasmachineLachen.

Donderdag 25 februari

Ik hoop dat mijn vrouwtje haar belofte houdt...

Gisteravond heb ik mijn vriendinnetje weer gezien (zie: 'ik ben verliefd'). Ik vind haar nog steeds zo leuk! Ze ziet er zo mooi uit. Wat kleiner dan ik. Maar dat moet ook. En ik denk dat het wederzijds is. Lachen Volgens mij vrouwtje is het een drentse patrijs. Nou dat weet ik niet hoor. Ik weet alleen dat ze in dezelfde plaats woont als ik. En dat ik haar heeeel leuk vind.

Nu had ik alleen een probleempje tijdens die ontmoeting...

Vrouwtje had me soort schoentjes / sokjes aangetrokken. Ze zijn wel zwart maar je hoort me lopen! Net een paard met hoefijzers! En ze zijn nog veel te groot ook. Je snapt natuurlijk wel dat ik me daardoor een beetje gemengd voelde over de ontmoeting. Ik vond het ontzettend leuk om haar te zien. Maar als je er zo bij loopt... Verrast Dan wil je het liefst door de grond zakken....

Nu heeft het vrouwtje me beloofd dat ik stoere Stoerhondengympies krijg. Nou ik hoop dat dat waar is.

En dat ik haar dan snel weer zie! En wie weet mogen we dan ook even spelen!

Zaterdag 20 februari

Help... vrouwtje laat me voor gek lopen!

 

 

Vrouwtje heeft me gisteravond meegenomen naar de dierenartsenpraktijk. De dierenarts had veel interesse in mijn rechtervoorpoot. Hij heeft hem erg goed bekeken en ik weet niet wat hij aan het doen was want het deed flink pijn! Maar ik ben een grote kerel dus ik heb hem maar zijn gang laten gaan. Ik hoorde hem praten over dat hij het probeerde dicht te lijmen. Ik schijn een flinke scheur in mijn voetzooltje te hebben? Uiteindelijk heeft hij een deel goed weten te lijmen maar een ander deel niet. En ik hoorde hem zeggen tegen mijn vrouwtje dat ik rust moet houden. IKKE ?! En dat het niet nat mag worden.....Verrast

Nou ja, na afloop heeft hij nog een leuk blauw tape om mijn poot heen gedaan en kreeg ik nog twee injecties: pijnstiller en antibiotca. En heeft het vrouwtje nog twee doosjes met medicijnen mee gekregen. (Pijnstiller en antibiotica).

Dat het ergste nog moest komen... had ik geen weet van...

Thuisgekomen heeft het vrouwtje namelijk vanalles met me uitgehaald. Eerst kreeg ik een plastic zakje om mijn poot. Die heb ik natuurlijk meteen proberen te verwijderen. Wat heeft mijn vrouwtje toch! Daarna kreeg ik over dat plastic een sok heen. Zo om mijn poot! (Want ik mocht het tape er niet van afhalen....)

Ik moet er zelfs mee naar buiten toe! De tekst erop vind ik wel leuk. 'Forever Friends' maar ik vind het niet kunnen! Ik draag geen MENSENKLEREN! En al helemaal niet als anderen het kunnen zien! Schamen

Hopelijk doet het vrouwtje snel weer normaal en kan ik weer spelen, rennen, trainen.... (zonder sok aan).Knipogen

donderdag 28 januari

Ik ben verliefd....

Ik woon vlakbij een heel mooi teefje. Ze is iets kleiner dan ik en ze heeft een witte vacht met wat bruine platen, hangoren en o zulke lieve ogen... en ze ruikt heel erg lekker.

Enne... als ze mij ziet wil ze ook heel graag naar me toe (het is dus wederzijds Lachen). Yieppie!

Ik wil naar haar toe. Ik MOET naar haar toe. Ik kan er 's nachts niet van slapen. Dan heb ik er het meeste last van. Ook laat ik soms door de vlinders in mijn buik mijn eten staan. (Ik moet ook zoveel aan haar denken).Ik heb al vanalles geprobeerd om mijn baasje 's nachts zover te krijgen om me naar haar toe te laten gaan. Ze heeft namelijk de deur op slot gedaan, anders was ik allang naar buiten en bij haar geweest. Ik heb gepiept en gepiept, geblaft en nog meer gepiept, ik heb geprobeerd te doen alsof ik heel hoog nodig moest plassen, en een keer is het vrouwtje er in getrapt, ze dacht dat ik diarree had, maar ik mocht toen ik buiten was alleen naar het grasveldje toe, maar niet naar mijn vriendinnetjeWenkbrauw ophalen.... De volgende nachten wilde ze er echt niet meer uit voor me. Ik kon niet zoveel nieuws meer bedenken, dan al het voorgaande nog heftiger te doen. En het licht aan te doen, daar wordt je als mens toch wakker van ??? zelfs dat hielp niet! En toen kon ik nog maar een ding bedenken... ik ben bovenop haar gesprongen en heb haar van top tot teen afgelikt. Eigenlijk heb ik zo'n beetje alles gedaan wat ik kon bedenken...

En het helpt niet... Huilen

Het schijnt dat dit gevoel vanzelf weer overgaat, nou dat moet ik nog maar eens zien...

dinsdag 8 december

Had je het niet goed gezien?

Vrouwtje is me een nieuw kunstje aan het leren. Dat heet 'buig'. Elke keer als ik (vaak 's morgens of als ik net had geslapen) met mijn voorpoten en kop naar de grond zakte en mijn bips omhoog in de lucht bleef, clickte ze, of zei ze 'yes' en kreeg ik wat lekkers. Nou je raad het zeker al, ik ging dat veel vaker doen. Heel vaak. Omdat ik dat al zo goed deed, is ze me nu aan het leren hoe dat kunstje heet; 'buig' dus. (weet ik wel hoor Stoer)

Vandaag dacht ze even uit te testen of ik het al snapte en toen ze in de keuken stond riep ze ineens buig. Nou, dat vond ik raar! Als ze in de keuken is en de deur is nog open, roept ze meestal deur, dus ik dacht dat ze zich vergiste en deed ik de deur van de keuken (netjes met mijn neus) dicht. Toen daar geen reactie op kwam, had ze het niet goed gezien??? dacht ik, ik maak de deur wel open en doe hem dan weer dicht. Dan MOET ze wel zien wat ik deed! Dus dat deed ik!

(Dit heeft het vrouwtje mij nooit geleerd, om de deur open te doen en dan dicht, maar dat heb ik dus zelf bedacht!)

En ik ben super trots op mezelf. Enne vrouwtje moest erg lachen. Ook leuk toch!

Wat betreft het kunstje 'buig' hoorde ik haar zeggen dat ze dat nog maar wat vaker moest gaan oefenen (ook in de keuken met de deur open) en dat ze het dan later nog een keer ging testen. Nou dat merk ik denk ik vanzelf wel.


zaterdag 21 november 2009

HondenstrandGisteren zijn we even lekker naar het hondenstrand geweest!
Heerlijk spelen met een andere hond. Lekker door het water banjeren. Vrouwtje wat een bal weggegooit...wat wil een hond nog meer...

maandag 26 oktober 2009

Vrouwtje ziek, ikke circusartiest...

Omdat het vrouwtje een beetje ziek is, en lekker buiten wandelen er even niet in zit, dacht ze dat ik het wel leuk zou vinden om wat kunstjes te leren. Gek vrouwtje toch!

Zo heb ik gisteren geleerd om the 'high five' te geven. Dat wil zeggen dat het vrouwtje haar handpalm ter hoogte van mijn hoofd houdt of iets lager en ik die dan aantik met mijn voetzooltje. (Terwijl de andere poot op de grond blijft staan) Ik kan het zelfs links en rechts. Vanmorgen heeft ze me dat verschil even uitgelegd en dat snap ik nu ook helemaal! Dus als zij haar linkerhandpalm laat zien dan tik ik er tegenaan met mijn rechtervoetzooltje als zij haar rechterhandpalm laat zien dan tik ik er tegenaan met mijn linkervoetzooltje. Weet niet zo goed wat het nut van dit alles is. Maar het vrouwtje moet er om lachen en vind het leuk dus dan vind ik het ook leuk :) Enne, bezig zijn vind ik altijd leuk!

Ik zal iets bekennen... ik ben nogal rechtspootig... nee dat heeft niets te maken met politieke voorkeur ofzo maar ik gebruik het liefst het eerst mijn rechterpoot en draai het liefst naar rechts. Zo maak ik dus het liefst de twist (een rondje om je as draaien) met de klokmee (dus naar rechts). Nu is ze vanmorgen ook begonnen om me de andere kant op de leren draaien. Ik word er wel een beetje misselijk van hoor al dat gedraai... maar als ze ze nou gaat combineren de ene keer linksom de andere keer rechtsom moet het goedkomen lijkt me of loop je dan gewoon rechtdoor? Nou ja, daar mag mijn vrouwtje over nadenken.

Circusartiest worden is een zware opgave. Maar ik als clown geniet er met volle teugen van. En ik verheug me al op publiek! Een echte circusartiest kan niet zonder nietwaar.

Nou vrouwtje beterschap.

Knuffels Tom

vrijdag 25 september 2009

Goed geheugen...

Gisteravond ben ik weer naar de hondenschool geweest!

O wat heb ik een plezier gehad. Volgens het baasje ietsjepietsje teveel... want tijdens de les had ik gezien dat er naast ons, op het grasveld ook hele leuke hondjes aan het trainen waren, en toen ik los mocht om de hieroefening te doen in het bos, had ik dat mooi onthouden en ben via een zijpaadje zo het gras opgerend naar die viervoeters toe. Vrouwtje vond het ietsje minder.. maar ik heb daarna laten zien dat ik de hierkom oefening echt wel beheers. Dus daar hoeft ze zich geen zorgen om te maken.....

Wat zou ik de volgende keer eens gaan bekijken....


zondag 14 juni 2009

Show KC Oss

Gisterochtend moest ik heel vroeg mijn mandje uit en mocht ik met de auto mee. Toen ik uit mocht stappen zag ik allemaal mensen en viervoeters. Zou er een feestje zijn?

Met het vrouwtje ben ik een hal in gelopen en daar heb ik in een afgezette ring een rondje mogen rennen en na een tijdje wachten (wat heb ik veel geduld moeten hebben die dag zeg!) was het eindelijk zover. Het ging beginnen. Ik moest gaan staan en het Wilhelmus werd afgespeeld. Heb nog geprobeerd mijn poot op mijn hart te leggen maar dat lukte niet zo goed. (Moet ik wat meer op oefenen).

Toen ging het gebeuren hoor. Vrouwtje nam me mee de ring in en daar was nog een andere vrouw met een flatje van 5 jaar (die Nederlands Kampioen is geworden) en toen moest ik keurig gaan staan en mochten we rennen.

Ik zag ineens dat ik ook nog wat publiek had. Een paar labradors zaten te kijken (en natuurlijk ook veel mensen). Ik raakte heel even mijn concentratie kwijt (publiek heb je tenslotte ook niet elke dag) maar ik herpakte mezelf snel en heb toen keurig mijn beste pootje voorgezet.

Mijn vrouwtje heeft mijn gebit getoond aan de keurmeester (als ik mijn lip op zou trekken dan zou de keurmeester misschien denken dat ik niet zo vriendelijk ben, dus vandaar dat mijn vrouwtje mijn lippen even wat omhoogdeed en dat ik dat niet zelf mocht doen. Slim vrouwtje heb ik toch!).

Vrouwtje was zo trots op me. Ik heb heel lang keurig gestaan terwijl er vier mensen achter een bureau zaten en zaten te schrijven. Al die tijd heb ik naar mijn vrouwtje gekeken en heb ik heeeeel hard gekwispeld. Ik heb keurig meegelopen. De keurmeester heeft mij uiteindelijk ook goed kunnen betasten.
Kortom prima geslaagd!

Het enige puntje waar mijn vrouwtje nog aan zou mogen werken is het niet opspringen tegen de keurmeester........ nou ja, dat zou ze mij mogen leren. (Zij deed dat niet hoor).

Toen alle keuringen voorbij waren (na lang wachten) en wij nog niet naar huis mochten (nog langer wachten...) heb ik lekker met het vrouwtje in de ring gespeeld. Heb heel mooi gevolgd, heb allerlei commando's opgevolgd en mocht ik touwtrekken met een speeltje wat het vrouwtje bij zich had. Dat vind ik ontzettend leuk!!!

Na heel lang wachten mochten we uiteindelijk gelukkig weer naar huis, wel vermoeiend hoor zo'n dagje, maar niet voordat wij ook nog even langs de McDonalds zijn gegaan voor een ijsje. Nou ja, ik mocht alleen het bekertje leeglikken...

O ja, bijna vergeten te zeggen. Ik heb mijn papa gezien!!! Mijn papa is die dag Veteranen Kampioen geworden! Wow pap, ik ben trots op je!

Hieronder zie je wat er op het papier is geschreven over mij:

Beoordeling:

Reu, 2 jaar, g.rasbeeld, mocht wat meer massa hebben en iets meer bone, g.hals-rugbelijning, passend mnl. hoofd voor dit lichaam, g.oog, schaargebit, prima oor, g. hals, vold. voorborst, ribwelving o.k., harmonisch gehoekt, prima staartaanzet + staartactie, zag graag in beweging meer paslengte, tilt de voorbenen iets hoog op, g.vacht -structuur, prima temperament.

Zeer Goed
2de plaatsing Open Klas Reuen

Hieronder een foto van mij. Er komen er nog meer bij. Ook nog wat filmpjes!


zondag 31 mei 2009

Ik heb mijn mond leeg hoor...'k Kreeg vandaag geitenpens. Dat is heel lekker en ruikt mmmm... Het vrouwtje gaf het me buiten. En toen ik het grootste gedeelte op had dacht ik, dat ik het wel voor elkaar kon krijgen dat ik naar binnen mocht om het laatste daar op te eten.. Helaas! Vrouwtje was te slim. Hoe ik ook netjes ging zitten, het restje goed in mijn bek propte, hoe zielig ik ook piepte, het zelfs alle drie tegelijk deed! Ik mocht niet naar binnen. Zielig hé! 'k zie nu op de foto dat de lap helaas zichtbaar was...vandaar dat ze me niet geloofde toen ik haar vertelde dat ik mijn bek leeg had...

Heb het maar snel opgegeten. Enne...

Volgende keer beter!


zondag 19 april 2009

Ik heb het altijd al geweten... Nestfokdag Flatcoated Retriever Club in Heerde

Vanmiddag mocht ik ineens mee. Esther kwam langs en samen zijn we in de auto weggereden. Ik werd meegenomen naar een plek die Heerde heet. Daar aangekomen zag ik heeeeel veel flatcoated retrievers. En ook heb ik daar mijn zusjes en broertjes en mijn mama ontmoet!!!

Snel daarna moest ik in een ring waar ik lekker op de grond heb gelegen, en ik wilde daar ook wel spelen met mijn net ontmoette broertjes en zusjes. Dit was geloof ik niet helemaal de bedoeling. ach.

Heel raar trouwens, mijn vrouwtje en een meneer (ringmeester heette hij) en een mevrouw (de keurmeester) wilde dat ik ging staan, terwijl ik netjes ging zitten... en dat was niet goed. Toen ik ging liggen was dat ook niet de bedoeling. Schijnbaar moest ik staan. Tja dat hadden ze me dan ook maar moeten vertellen hoor!

Die keurmeester heeft zelfs naar mijn gebit gekeken. (Had ik nu vanmorgen wel mijn tandengepoetst?)Ook lopen/draven moest ik, maar er was zoveeel te zien...En toen..

Toen kreeg het vrouwtje te horen hoe mooi ik was. Dit wist ik natuurlijk allang maar de keurmeester heeft het nu ook hardop tegen mijn vrouwtje gezegd!!! Ze heeft zelfs mijn baas het advies gegeven om ringtraining (wat is dat?) te gaan volgen en mij uit te gaan brengen op shows... was geloof ik niet eens een verzoek maar meer een opdracht aan het baasje.

We krijgen het dus nog druk...

Hieronder het rapportje van de keurmeester (Marjo Hahné) die keek naar mijn uiterlijk:
Algeheel beeld: Uitmuntend.
Hoofd: Uitmuntend.
Schedel:Uitmuntend.
Voorsnuit: Uitmuntend.
Oog vorm: Uitmuntend.
Oog kleur: Uitmuntend.
Oor grootte: Uitmuntend.
Expressie: Uitmuntend.
Gebit: Schaargebit.
Halslengte: Uitmuntend.
Voorborst: Zeer Goed.
Hoeking voorhand: Zeer Goed.
Boven belijning: Uitmuntend.
Lichaam: Uitmuntend.
Onder belijning: Zeer Goed.
Bekken ligging: Zeer Goed.
Knie hoeking: Uitmuntend
Stand achterhand: Uitmuntend.
Staart aanzet: Zeer Goed.
Staart dracht: Zeer Goed.
Staart actie: Uitmuntend.
Voeten: Zeer Goed.
Bone: Uitmuntend.
Vacht: Uitmuntend.
Gangwerk: Zeer Goed.
Kleur: Zwart
Gedrag: onrustig (tja... er was zoveel te zien! En ik kende dat spelletje (netjes stilstaan en netjes meelopen als er zoveeel om je heen te zien is en om je heen gebeurd...) nog niet zo goed.)
Reu: compleet (tuurlijk!)

Opmerkingen: Uitmuntend type. Harmonieus totaalbeeld. Mist helaas ringtraining.

Die laatste opmerking slaat natuurlijk op het vrouwtje... niet op mij!

Daarna ben ik meegenomen (samen met mijn familie) naar een grasveldjeen daar hebben ze rare dingen gedaan. Zoals schieten met een pistool (gelukkig niet op ons hoor!), ze wilde geloof ik weten hoe we zouden reageren.


Er ging zelfs iemand op de grond zitten en die mocht ik begroeten! Feest! Heb haar een flinke wasbeurt gegeven en zij heeft lekker op mijn buik gekribbeld, wat wil je nog meer....

Hier kun je het zelf zien... (hier houd ik het nog een beetje beschaafd, maar ze heeft al wel de ogen dicht gedaan, dus ze wist wat er komen ging!)We moesten ook nog wat dingen apporteren, maar niet naar mijn eigen baas maar naar die vrouw die ik die wasbeurt had gegeven.

En er gebeurde ook nog wat raars... deze vrouw deed me aan de lange lijnen ging gewoon lopen, ik dan natuurlijk lekker gesnuffeld, eerst kwam ik de info tegen die mijn broer net had achtergelaten (daar heb ik dan natuurlijk ook wat info achtergelaten) en toen rook ik iets interessants...ja hoor, ik vond zomaar een dode eend! op dat veldje. Had mijn broer me niet even kunnen waarschuwen? Zouden de mensen daar een barbecue gaan houden? Hoe was die eend daar eigenlijk dood gegaan? Was die uit de lucht komen vallen?

Heb hem maar even besnuffeld, verteld tegen de eend dat ik er ook niets aan kon doen en toen ben ik met die vrouw mee terug gelopen.

(Mijn baasje was eventjes bang dat ik er van ging eten, thuis krijg ik namelijk wel eens eendennekken te eten, maar dat heb ik natuurlijk niet gedaan.)

En toen mocht ik weer met mijn baasje mee!Na afloop, toen al mijn broertjes en zusjes waren geweest kreeg het vrouwtje een rapportje mee en daar stond op (bij opmerkingen):

'Vriendelijke reu, die geniet van contact baas/hond.'

Dat lijkt volgens mij erg op het rapportje van de puppytest. En het klopt wel. Ik ben heel vriendelijk en vind contact met mensen en dan vooral mijn baas erg leuk!

Daarna gebeurde er nog iets raars...
Een meneer begroette me met een raar apparaat (bleek een chipapparaat te zijn. Je kunt het denk ik vergelijken met een paspoort controle.... Ze wilde zeker weten dat ik was die ik zei dat ik was. Natuurlijk lieg ik niet!)

'k Moest op een hoge tafel. Dat was geen probleem. Voorpoten erop en wat hulp van het vrouwtje en ik stond er zo bovenop!

Toen ging er iemand aan mijn achterbenen voelen. Er waren zelfs twee mannen. En toen werd ik op mijn zij gelegd en ging die ene meneer aan mijn knieën zitten en de andere meneer zorgde ervoor dat ik bleef liggen en dat ik niet van de tafel zou vallen. Ik vond het onderzoek niet erg want mijn baasje was lekker mijn oor aan het kriebelen. Mmmm.

Nu zul je afvragen wat zijn ze toch aan het doen met je.

Ik was op een nestfokdag. De vereniging organiseert die voor nesten die via de club zijn gefokt en dan controleren ze het uiterlijk en karakter van de honden. En in mijn geval deden ze ook nog een gezondheidsonderzoek. Om precies te zijn een Patella Onderzoek. En het resultaat daarvan was goed. Ik ben officiëel Patella vrij. Yoeppie! Moet eigenlijk nog even aan mijn baas vragen wat Patella nu betekent...

Helaas was het toen al heel laat en zat de beloofde wandeling er niet meer in. JAMMER! Nou volgende keer maar beter zou ik zeggen...

Vrouwtje is trouwens supertrots.
Voor haar was ik altijd al de mooiste, en de leukste en liefste. Maar dat ze dat nu vandaag van keurmeesters heeft te horen gekregen doet haar heel veel. En dan ook nog het gezondheidsonderzoek dat goed was. Ze loopt maar te stralen...!

Today we were at a show and the judge gave me the advice to go to more shows. Because Tom is an very very nice (excellent) build dog! Wow. He only needs some training. (he needs to learn to stand still when people and dogs are around him. But I am very proud!

Met dank aan Henk de Vries voor de foto's! (De moeder van Tom verwacht trouwens weer puppies!!!)


vrijdag 13 maart 2009

Nog meer vriendinnetjes....Vandaag weer heerlijk wezen wandelen op de heide.
Ik heb gezocht en gezocht naar Luna, maar helaas... wel heb ik heel wat andere honden gezien waaronder dit jonge meisje (6 maandjes jong).
Ik heb het vrouwtje horen zeggen dat ik binnenkort eens bij mijn zusje op bezoek mag gaan... IK KAN NIET WACHTEN!!!


donderdag 5 maart 2009

Kijk mij eens...

We zijn lekker wezen wandelen op de heide.

Toen ik zag dat het baasje de foto camera had gepakt, ging ik gelijk netjes zitten! (Zonder dat ze iets aan me vroeg...)Hier ren ik op het vrouwtje af...En hier kun je zien hoe ik alles in de gaten houdt... er liepen daar namelijk wat mensen met een hond. (rechts, maar dat kun je op de foto niet zien)

Ik ben verliefd geworden op een heel mooi meisje.... / I am in love....

Ze heet Luna en is een bruin flatje van nog geen 2 jaar jong!

Hier kun je zien hoe ik haar oor wil wassen. Vind het eigenlijk iets privé, maar ja, baas stond met de camera in haar hand....Lekker stoeien...O wat is ze lief hé!

We wisselden het samen liggen af met lekker rennen.Al vond ik het samen liggen eigenlijk wel het leukst!

Liefde is... samen een kuil opzoeken en er lekker in gaan liggen. Past precies!Ik zag er daarna even niet meer uit, met al dat zand op mijn kop, je moet wat over hebben hé voor de liefde... Gelukkig vond ze me zonder en met zand ontzettend knap!

Ze moest zelfs hard lachen om mijn grapjes!!!O Luna, wanneer zou ik je weer zien........


woensdag 17 december 2008

De korstjes hoef ik niet!

Vanmorgen toen ik na het uitlaten binnenkwam stond er een bord met een boterham voor mij klaar. Aardig van mijn vrouwtje! Ze was alleen vergeten de korstjes van het brood er af te snijden, dus die heb ik maar laten liggen....


maandag 1 december 2008

Ja, ja, ik ben een flatcoat...

Ik heb pas verteld over hoe ik lekker mijn ding was gaan doen. Ik zal je vertellen wat ik nog meer heb uitgehaald.

Het vrouwtje had na de ervaring van pas (8 meter lijn) even geen behoefte meer aan de lange lijn, ze was geloof ik bang, dat ik dan nog een keer zou ontsnappen. Dus wat heeft ze toen bedacht. Gewoon aan de korte lijn.

Tja.
Of dat zou helpen....

NEE!

Ik was keurig aan het wandelen met mijn vrouwtje tot ik een andere hond zag, die moest ik begroeten! Baasje moest stoppen, maar dat deed ze niet, dus zij liep door, ik in de remmen, en ja, toen had ik door dat ik, als ik mijn kop op een goede manier hield, ik uit de halsband kon ontsnappen!

Het vrouwtje keek heel raar op, toen ze alleen nog de riem en halsband vast had, en ik lekker aan het rennen was...

Het was wel wat gevaarlijk, en ik hield het vrouwtje echt wel in de gaten hoor. Ik was op een gegeven moment in een tuintje, en daar was een heg, dus mijn vrouwtje dacht dat ze me daar wel kon pakken. NIET DUS.
Ik sprong er gewoon overheen!

Mijn vrije uurtje was nog niet voorbij!

Toen mijn vrouwtje wegrende, ben ik maar achter haar aangegaan. En toen zijn we samen braaf naar huis gewandeld.

Mijn vrouwtje had het even helemaal gehad, geloof ik, en wat had ze toen besloten. We gingen samen 's middags naar de hei! Heerlijk!!!

Ook daar ben ik even een tijdje mijn eigen gang gegaan, maar ook heb ik heel netjes geluisterd. Ze verstopte zich achter bomen, en dat had ik heel snel door, en rende dan hard naar haar toe. Of ze misschien de weg kwijt was....

Ook het hier commando heeft ze een paar keer geroepen en dan reageerde ik ook meteen.

Maar ja, ik moest gewoon ook even nog lekker er vandoor.

Vrouwtje heeft horen zeggen dat dit gedrag komt doordat ik in de pubertijd ben gekomen. Wat dat is... ik ben gewoon heel benieuwd naar wat voor leuke dingen ik allemaal kan doen in deze wereld.
En dat zijn hele leuke dingen! Ben benieuwd naar wat er nog meer gaat gebeuren....


donderdag 27 november 2008

Tja, je bent een puber of je bent het niet....

Wat ik gisteren en vandaag toch heb meegemaakt...

Het vrouwtje was lekker veel met hier komen aan het oefenen. Ze ging stilstaan en nog voordat ze kon roepen ging ik al naar haar toe. Ook al was ik een eind weg, ik hield haar goed in de gaten.

Ik vond op een gegeven moment dat de wandeling nog niet afgelopen moest zijn (vrouwtje was op een plek gekomen waar ik altijd weer aan de lijn moet en mee naar huis ga) dus ik stopte bananen in mijn oren en nam een spurt weg bij haar vandaan. Zonder om te kijken. Ik ben even wezen buurten bij mensen die een mooie tuin hebben. Gewone mensen kunnen daar niet komen, maar ik ben dun, dus mij is het gelukt om in die afgesloten tuin te kunnen komen. Ik vond er weinig plantjes staan, maar je kon er wel lekker rennen. Daarna ben ik richting een weg gehold (vrouwtje in paniek...) en toen dacht ik een rustplekje op te zoeken (een begraafplaats hoorde ik het vrouwtje zeggen) en daar ben ik ook nog even een tijdje geweest.

Uiteindelijk zijn het vrouwtje en ik weer herenigd en zijn we samen naar huis gegaan.

Vandaag dacht het vrouwtje dat ze me slim af was door me een lange lijn aan te doen... Tja, DACHT.... want ik ben slim, jong, sterk...

Ik heb een spurt genomen en met zo'n vaart kon mijn vrouwtje mij in geen mogelijkheid meer houden en was ik weer vrij! En natuurlijk zaten de bananen weer in mijn oren! Maar... ik ben niet lang weggebleven, vond ik zielig voor haar. Dus ik ben heel snel omgekeerd en naar haar terug gegaan.

Ik kon merken dat het vrouwtje niet erg vrolijk meer was. Ze had het er over dat ze me even niet meer wilde zien. Dit heb ik maar niet letterlijk opgevat....

Ach, we zijn nu weer beste maatjes.

En maar zien wat ze morgen weer gaat verzinnen....


woensdag 12 november 2008

Feest... wandelen op de heide!


Ja, het is echt waar. Ik mocht alweer op de heide gaan wandelen.


Hier zie je mij zitten. Het lijkt wel alsof ik helemaal alleen ben.
Op de grote stille heide......
Maar dat is niet zo hoor! Ik heb heel wat tweevoeters en viervoeters gezien. Aardige en onaardige viervoeters. Rustig lopende tweevoeters maar ook tweevoeters die denk ik iets vergeten waren, want die liepen/rende heel snel. Ik heb zelfs tweewielers gezien op de heide...(ik ga daar niet achteraan!)


Baasje wilde ook nog graag een foto in stand. Ik sta niet helemaal netjes, maar dat had ze me dan even moeten vragen....

Esther bedankt voor de foto's! Hoop dat we snel weer gaan wandelen!


zaterdag 25 oktober 2008

HondententoonstellingVandaag is het vrouwtje even de deur uitgeweest. Toen ze terug kwam had ze allerlei speeltjes! Trouwens er is een speeltje wat ik al in mijn bek heb gehad, wat er niet op staat.

Als je goed naar de foto kijkt kun je een showlijntje zien... dat zei mijn vrouwtje. Ik denk dat ik er ook een keertje aan moet gaan geloven.... Nou, als dit het resultaat is, allemaal leuke speeltjes! Dan wil ik wel hoor!

En Esther, dank je wel voor de speeltjes! Ik heb met sommige al heel leuk gespeeld!


vrijdag 17 oktober 2008

In het bosVanmorgen ben ik samen met mijn baas en Esther naar het bos geweest!!!

En zoals je op de foto kunt zien, ik heb het reuze naar mijn zin gehad. Het was wel vermoeiend... Ik moest kijken welke weg we zouden nemen, in de gaten houden of ze me wel bij konden benen, onderweg natuurlijk ook nog even kijken wie er allemaal voor mij op die plek geweest waren, en dan nog ontmoetingen met andere vier en tweevoeters, pfff, ik heb vanmiddag dus ook heerlijk liggen slapen!

Halverwege en aan het einde van de wandeling had de baas nog het idee om even te oefenen met lopen aan een slappe lijn... Dit had ik snel door en heb haar laten zien dat ik dat goed kan, ook daar! Ik bleef zelfs netjes mee lopen terwijl er een paard langskwam! Ik vond zo'n grote viervoeter wel stinken! (En eerlijk gezegd wel erg hoog.) Maar ik liet me er niet door afleiden en ik hoorde dat mijn baas ontzettend trots op me was! Joeppie!

Gaan de vrouwtjes vast nog wel vaker doen... (Hoop ik in ieder geval wel!)


Donderdag 16 oktober

Er zijn zwarte en bruine flatcoated retrievers

Ik was vandaag heerlijk aan het wandelen met mijn baas en ik mocht ook zwemmen!

Tijdens het wandelen zag ik een modderpoel die door de modder/klei echt mooi bruin was. Ik ben er natuurlijk ingedoken! Toen ik eruit kwam moest het vrouwtje hard lachen... ik was namelijk half zwart en half bruin.... Helaas ging de kleur er snel van af zodra ik in schoon water was gedoken! Hoe die bruine broertjes van mij dat nou toch doen....?

O, enne... ik heb zelfs nog geprobeerd een eend te apporteren uit het water, maar deze zwom te snel weg...


Donderdag 9 oktober

Tom: Wandelen en zwemmen?Hier zie je dat ik hard naar het baasje hol. En ze heeft me heel wat keren geroepen en elke keer kwam ik keurig heel hard naar haar toegerend en dan flink in de remmen om op tijd te stoppen en netjes voor haar te gaan zitten!

Ook een wandelaar en wat fietsers heb ik genegeerd. Ik heb de neiging om als ik een wandelaar zie aankomen, ze even te laten denken dat ik tegen ze op gaan springen, maar dat doe ik niet hoor! Ik ren alleen heel hard langs hun heen....Hier zie je hoe ik naar het water kijk, o wat wilde ik graag dat vieze water in...Hier zie je hoe ik tijdens het netjes blijven zitten terwijl het vrouwtje een foto maakt, nog zit te dromen over zwemmen in die sloot en dan lekker in het weiland heel hard te gaan rennen... wie weet wat er niet allemaal voor heerlijks daar in het weiland op mij ligt te wachten....Maar... ik heb heel netjes naar het vrouwtje geluisterd. Ben niet het vieze water in gegaan. Al was het één keer echt heel erg moeilijk. Want ik zag wat in het weiland (overkant van het water) en daar wilde ik wel heel graag heen. Maar ik heb toch maar geluisterd, want ik wilde wel graag met haar mee terug naar huis.

Ik heb me dus keurig gedragen en het vrouwtje was heel trots op me!
En zoals je op deze foto kunt zien, er was genoeg te ruiken, te snuffelen, te besproeien (wat waren die planten droog, ze hadden dringend water nodig...).

En dat is ook heel fijn... niet zo fijn als zwemmen... maar ik heb het wel goed naar mijn zin gehad en wie weet wat morgen brengt... 
 


zondag 5 oktober 2008

Tom: Dierendag

Gisteren was het dierendag en ik heb er echt een dieren dag van gemaakt!

Als eerste heb ik geprobeerd mee te spelen tijdens een korfbalwedstrijd. Het vrouwtje had mij losgelaten en we liepen langs het korfbalveld waar net een wedstrijd bezig was. Ze waren aan het rennen en met een bal over aan het gooien. Ik wilde ze even laten zien hoe hard ik kon rennen dus ik ben eerst het ene veld overgerend en via het andere veld terug.

Het baasje riep weer; 'sorry'.

Zie je, dit doet ze dus als ik het erg leuk heb gehad!

Vervolgens ben ik een hele vieze sloot ingedoken. Ik was nog zwarter dan zwart en rook erggg lekker. Ik ben daarna naar het vrouwtje gehold om haar te laten delen in de pret. Ik heb me langs haar lijf gescheurd, zodat ook zij zo lekker zou gaan ruiken, en als extraatje heb ik me nog vlak bij haar uitgeschud!
Vrouwtje en ik leken nu echt op elkaar!

Daarna heb ik, zoals het een echte jachthond betaamd een stuk wild gevonden. Het was een dode haas. Ik heb hem heel zachtjes netjes in het midden opgepakt, zoals profs dat ook zouden doen. Uiteindelijk heb ik hem maar laten liggen want het vrouwtje was doorgelopen en die zag ik niet meer, dus daar moest ik snel achteraan om te kijken waar zij gebleven was, en hollen en zo'n stuk wild in je bek nemen... dat gaat niet.

En eerlijk gezegd... ik vond het ook best wel moeilijk... want die haas deed me aan Elmo denken...

Thuis heb ik daarna heerlijk geslapen en gedroomd van het rennen en zwemmen!

Donderdag 2 oktober 2008

Tom: Wit /Zwart...

Vanavond heb ik even goed mijn benen gestrekt.

Ik zag een hondje (jack russel terriër) lopen en die blafte naar mij. Hij wilde naar mij toe en ik naar hem. Helaas hielden de tweevoeters ons tegen. Maar... toen het hondje al een stuk was doorgelopen en het baasje even de riem niet goed vasthield... toen heb ik mijn kans waargenomen...

Ik nam een spurt... mijn topsnelheid lag zeker op 40 km/uur, en ik haalde ze met gemak in.

Het is een leuk hondje. Ik heb het tussen mijn pootjes ingenomen. Gelikt. En lekker over de grond gerold. Dit hondje was wit... toen ik klaar was was hij bijna net zo zwart als ik!

Baasje bood haar excuses aan (aan het andere baasje). Ik begrijp niet helemaal wat dat inhoudt, maar dat is zeker iets wat je doet als je net veel plezier hebt gehad!!!

Een nieuwe halsband

Ik heb al een tijdje dezelfde halsband.
Elke nacht doet mijn baasje hem af maar overdag draag ik hem altijd!
Ik vond hem nogal stinken... niet gek, hé...
En ook vond ik dat de kleur er niet echt mooi meer uitzag.
Kortom... Hij was toe aan vervanging.

Wat heb ik nu gedaan om mijn baasje te overtuigen om een nieuwe te kopen...

Ik heb gisterochtend gewoon mijn tanden in de oude gezet...
Want als het kapot is, dan moet het wel vervangen worden...

Nadat mijn baasje gisterochtend, na mijn daad, vertrok, had ik al de hoop dat ze een nieuwe was gaan kopen...
En ja hoor!
Toen ze thuiskwam zag ik dat ze iets bij zich had...

Een hele mooie, stoere, halsband!
Lekker schoon, zacht, dus ik merk niet eens dat ik hem draag. Ik zie er echt stoer uit zo!
Fijn als het baasje zo goed naar mij luistert!

Doordat het baasje dit keer voor een zwarte halsband heeft gekozen, zie je niet als ik hem per ongeluk.... weer eens vies heb gemaakt, door even een sloot of modderplas op te zoeken.

O de halsband heeft aan de zijkant ook nog reflecterende strepen. Zodat ik in het donker goed te zien ben voor andere tweevoeters. Die kunnen soms echt heel hard voorbij komen zeg. Al spelen ze wel vals hoor. Want ik ben met vier voeten wel sneller maar zij gebruiken van die ronde dingen onder zich. Wielen of zo?

Nou ja, over mijn halsband. Als ik nu in de spiegel kijk, zie ik er zo super stoer uit, echt een volwassen vent! Mijn halslijn is nu tenminste ook niet meer onderbroken door zo'n gekleurde streep. Je ziet zelfs bijna niet eens dat ik een halsband om heb. Je ziet namelijk mij.... moooi... Yoeppie!

Hoop binnenkort een foto van mij en mijn nieuwe halsband te plaatsen. Kun je zelf zien hoe mooi ik ben!

Groetjes, Tom.


Donderdag 14-08-2008

Flatcoated humor

Ik wil graag even wat vertellen over wat ik pas heb meegemaakt.

Het baasje en ik gingen lekker wandelen.

Ik mocht van mijn baasje even lekker snuffelen. Dus ik was druk bezig om te weten wie er allemaal voor mij al langs waren geweest. Hoor ik ineens een vrouw schreeuwen en een fractie later zie ik een zwart/bruine hond op me af komen rennen. (De hond had zich losgerukt uit de handen van haar baas, die net de deur achter zich dicht wilde doen.)

Dit is een hond die lelijk kan doen naar mij (en ook andere honden) als haar baas haar aan de lijn heeft. Omdat mijn baasje rustig bleef staan, dacht ik dat het wel mee zou vallen. Sommige viervoeters hebben nu eenmaal wel eens een grote mond als ze aan de lijn vast zitten, maar zijn ze los dan blijken ze een heel klein hartje te hebben. En ik ben niet zo bang aangelegd.

Dus ik maak kennis met die hond. Het is een zij, haar naam ben ik weer vergeten. Ik hoorde de bazen zeggen dat zij een Beauceron is, dat is zeker een type hond of zo? haar roepnaam was het in ieder geval niet. Dat weet ik zeker.

Nou ja, onze bazen staan druk te kletsen, ja, die vrouw was snel achter haar hond aangekomen en had de riem weer in haar hand. Komt opeens die hond toch erg dicht weer bij me, en wil toch een beetje lelijk doen... (alleen grauwen hoor) maar toen dacht mijn baas, ik kan Tom maar beter loslaten, dan heeft hij de ruimte, om een eventuele bijt te kunnen ontvluchten.

Ja, dus toen liet de baas mijn riem los en ik was vrij...

VRIJ

Ik bedacht me geen moment.

Rende de straat over,
waar die hond net vandaan was gekomen.
Daar stond de deur nog open...
ik ren naar binnen... (ik kan heel snel zijn)
ik sjees de trap op...
zie dat de slaapkamerdeur openstaat... tja, dat is toch een uitnodiging...
en...
ik spring lekker boven op het bed (mag ik thuis namelijk niet doen).

De pret was helaas snel voorbij...

Mijn baasje was namelijk achter mij aangerend...
ook dat huis binnen, de trap op, de slaapkamer in... ...

Buiten hoor ik het baasje van die andere hond hard lachen, maar mijn baasje schaamde zich geloof ik nogal voor mij. (Onbegrijpelijk.)

Ik had namelijk ook nog wel wat pootafdrukken achtergelaten in dat huis. (Dat is voor een eventuele volgende keer, ik kon zo immers goed de terugweg vinden...)

Gelukkig was mijn baas niet boos op me en zijn we toch nog lekker verder wezen wandelen.

Ik kijk nog wel eens, maar die deur heb ik niet nog een keer weer open zien staan....

Groetjes,
Tom

Maak een Gratis Website met JouwWeb